Chirurgie met de nieuwste technieken in Dieren
Onze klinieken in Dieren en Velp beschikken over modern ingerichte operatiekamers. Op iedere werkdag worden chirurgische ingrepen uitgevoerd, variërend van laparoscopische sterilisaties, castraties en gebitsbehandelingen tot oogoperaties en de meest uitgebreide specialistische orthopedische ingrepen. Om wat voor operatie het ook gaat, uw dier is bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in goede handen en wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld.
Nieuwe operatietechnieken worden, indien deze relevant zijn voor onze kliniek, aangeleerd en uitgevoerd.
Laparoscopische ingrepen
Met het laparoscopisch opereren gaan we een stap verder in de operatietechnieken: opereren via een kijkoperatie. Voor uw huisdier is dit een stuk minder ingrijpend: er hoeven slechts twee kleine gaatjes in de buik gemaakt te worden om een operatie uit te kunnen voeren. Laparoscopisch opereren zorgt voor een kortere operatieduur, sneller herstel van uw huisdier en minder kans op wondinfectie. Alle teefjes worden laparoscopisch gesteriliseerd bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren; deze operatietechniek is veel minder belastend dan de ‘ouderwetse’ buikoperatie.
Ingrepen die laparoscopisch bij uw huisdier gedaan kunnen worden zijn bijvoorbeeld:
- Laparoscopische sterilisatie bij de hond (teef).
- Laparoscopisch verwijderen binnenbal cryptorch bij de reu.
- Gastropexie, oftewel laparoscpisch de maag vastzetten. Dit is ter voorkoming van een maagdraaiing. Elke hond van een wat groter ras kan een maagdraaiing krijgen, maar risicorassen zijn honden met een diepe borstkas zoals de Duitse Dog, Sint Bernhard, Ierse Wolfshond en Dobermann.
Orthopedie
Wij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van orthopedie en orthopedische operaties bij honden, katten, konijnen en knaagdieren. Kijk hier voor meer informatie.
Wanneer uw dier geopereerd moet worden
Indien uw dier geopereerd moet worden maken we hiervoor een afspraak. Het dier mag ‘s morgens bij ons gebracht worden. De dieren mogen na een operatie pas naar huis als ze goed wakker zijn na de narcose. Meestal zal dit wel nog dezelfde dag zijn. Als uw dier eerder dan de afgesproken tijd zo goed wakker is dat hij of zij naar huis mag zullen wij contact met u opnemen.
Bij Kliniek voor Gezelschapsdieren werken we met gasaneasthesie en bewakingsapparatuur in onze operatiekamers. Vóór de narcose wordt uw dier aan het infuus gelegd. Dit doen wij voor de veiligheid en omdat de recovery (wakker worden van de narcose) dan sneller verloopt. Tijdens de operatie verbinden wij uw dier aan de capnograaf en ECG. Hiermee wordt de ademhaling en hartslag goed in de gaten gehouden. Risico’s worden zo tot een minimum beperkt. In de operatieruimtes hebben we de beschikking over geavanceerde endoscopie apparatuur. Hiermee kunnen we scopiën en laparoscopische ingrepen uitvoeren, zoals laparoscopische sterilisatie.
In de kliniek zijn uitslaapruimtes waar uw dier nauwlettend in de gaten wordt gehouden tijdens de recovery.